Melkefri ostekake

Det hres kanskje ut som et paradoks, men ostekake basert p soya gir melkefri ostekake. Endelig kom jeg frem til ei oppskrift som ble god. Soya kan noen ganger sette en litt spesiell smak som jeg ikke er noe srlig glad i, men med denne oppskrifta fikk kaka bein g p.

Ingredienser:

2 pakker sitrongele

1 pakke jordbrgele

1 boks Tofutti Sour Supreme

1 boks Tofutti Cream "cheese" - nytral

70 gr sukker

3 ts vaniljesukker

1/2-1 ts kanel

Bunn:

300 gr Digestive kjeks (kan byttes ut med glutenfrie f.eks. Semper)

200 gr melkefri romtemperert margarin

Pynt:

Bringebr (eller andre br)

Seigmenn

Slik gjr du:

Crunch kjeksen og bland sammen med margarinet. Trykk deigen ut i en smurt kakeform. Sett formen kjlig mens du gjr klart resten.

Lag sitrongelen etter anvisning p pakken, men med litt redusert vannmengde (-ca.2 dl). Sett den til avkjling men ikke la den stivne.

Pisk Sour supreme og Cream "cheese" godt sammen. Deretter tilsettes sukker, kanel og vaniljesukker. Rr godt sammen. Tilsett gradvis den avkjlte gelen mens du rrer.

Hell massen over i kakeformen og sett det kaldt til det har stivnet (et par-tre timer).

Kok opp jordbrgeleen og sett til avkjling.

Kaka pyntes med det du mtte nske og s heller du over den avkjlte geleen. Sett kaldt p nytt til geleen har stivna.

Var litt fort rask til helle over geleen p denne og fikk derfor litt "grums". Men kaka smakte utrolig godt!

nsker deg en st kveld!

M-hilsen fra Paro

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Paro

Paro

34, Bod

"M-bloggen"! Mine tanker, synspunkter, opplevelser i en hverdag full av Magedans, Musikk, Meditasjon, Mennesker, Mat, Motivasjon, Muskler, Motiver (foto), Mindfulness + mye mer.

Kategorier

Arkiv

hits