Middag av den fargesterke sorten

For tiden er prosjekt "bruke-det-som-finnes-i-skapet" høyst aktuelt her i gården og dermed falt dagens middag på resterødbetsuppe. Dette har jeg aldri laga før så i kjent Pippi-stil tenkte jeg at da får jeg det sikkert til. Lang historie kort så ble det jammen ikke så verst.

Det jeg brukte oppi var:

6 litt slitne rødbeter som jeg fjerna skallet på og skjærte i skiver (så nå er fingrene mine kledelig rød)

1 rødløk oppskjært den også (hadde ikke gul, men trur det hadde vært hakket bedre)

2 fedd nesten ferdigspira hvitløk

2 mandelpoteter som hadde gjemt seg under alt anna i grønnsaksskuffa. Tenkte det hadde vært godt med gulrøtter også, men det var jeg tom for.

8-9 dl vann (som ble litt for mye, hadde sikkert rukket med 6 dl)

2 grønnsaksbuljongterninger av den sorten med gjær som jeg egentlig ikke liker å bruke, men det var det som fantes i skapet. Må huske å skrive den andre typen på handlelista.

Mens dette koktes sammen (ca.15-20 minutter) var jeg åndsnærværende nok til å komme på at det ikke var sikkert småfolket i huset ville like suppa. Dermed ble det hevet noen litt tørre hjemmebakte brødskiver med cheddar på, som for øvrig gikk ut av dato for noen dager siden, inn i ovnen.

Etter endt koketid ble det helt oppi en boks (250 ml) havrefløte som hadde best før dato i begynnelsen av februar (lukta og smakte fint). Deretter ble min nye venn, stavmikseren, funnet frem. Stavmikseren er for øvrig noe som jeg har hatt i skuffa leeeeenge, men har altså ikke skjønt for en fantastisk redskap det er før nylig. Hurra for det!

Alt ble så behørig moset og mikset og smakt til med litt salt og pepper, ett par dråper sitron og ca. 1 ts Teriyakisaus.Og vips, resterødbetsuppe med cheddarbrødskiver! Hev litt Biolayoghurt oppi suppa for jeg har sett andre ha hvite rømmeaktige ting i sånn suppe før, godt smakte det også. Og piece de resistance (sikkert feilskrevet) litt tørka gressløk på toppen. Som forutsett ble suppa størst hit hos meg, mens ungene var veeeeeldig glade for ostesmørbrødene. 

Ønsker deg en matglad kveld!

M-hilsen fra Paro

4 kommentarer

Elisabeth

19.03.2013 kl.22:44

Så godt ut :)

Paro

20.03.2013 kl.14:38

Elisabeth: Jo takk! Det ble veeeldig godt. Første, men ikke siste gang jeg lager det ;)
Vi har en sinnsykt flott konkurranse gående nå hvor du kan vinne en storbyferie for 2 personer! Delta nå :-D

Amanda

08.04.2013 kl.19:31

Hallo! Tenkte først å si deg hvor enormt jeg liker bloggen din!! Føler den er utrolig fin. En fremitdig toppblogger kanksje ;) ? Jeg brukte å ha blogg før, men det kom mye stygge kommentarer så jeg stoppet, men du må ikke slutte å blogge! Stay on forever :-D For ellers vinner de dumme. Men jeg har noe til deg siden du har så kul blogg :-D Det er en konkurranse jeg akkurat ble med i. Det er sånn at du kan vinne et år med energi drikke gratis! Det er helt perfekt for meg fordi jeg er helt avhengig hahaha. Må ha en red bull vær dag på skolen :) så håper jeg vinner egentlig. Men kanskje du har mer flykke?! :D Prøv å bli med da vel!!

Skriv en ny kommentar

Paro

Paro

34, Bodø

"M-bloggen"! Mine tanker, synspunkter, opplevelser i en hverdag full av Magedans, Musikk, Meditasjon, Mennesker, Mat, Motivasjon, Muskler, Motiver (foto), Mindfulness + mye mer.

Kategorier

Arkiv

hits