Målt og veid - uke 2

Det har nå gått 2 uker og 1 dag siden prosjekt "mot sommerkropp" starta. For den som ikke vet det så er jeg med som deltaker i et prosjekt som baserer seg på online treningsoppfølging. Du kan lese om første møte med prosjektet her.

Tirsdag betyr ny runde med veiing og måling og jeg må innrømme at jeg var litt spent denne gangen. Hadde jo gått ned mye i fettprosent sist og frykta vel litt for at det skulle ha stagnert. Jeg er vel ikke verdens mest tålmodige sjel i slike sammenhenger og vil ha store resultater, fort! Frykten var helt ubegrunnet. Sist hadde fettprosenten gått ned 1,6% på ei uke, denne gangen viste det seg at fettprosenten var redusert med hele 2,2%! Det er rimelig mye på ei uke og som prosjektleder sier så kan jeg ikke forvente slike resultat hver uke. Men juhu, så gøy å se resultater!

Kilomessig går jeg sakte, men sikker ned, har gått ned 1 kilo siden sist og det er helt fint. BMI-en min ligger fortsatt i overvektskategorien da den viser 25,7. Merker at til tross for at jeg vet at BMI ikke tar høyde for muskler etc så er dette et tall som får fokus. Tenkte med meg selv da jeg gikk ut fra måling, at neste gang da skal jeg være innafor normalen og kjenner på lysten til å speede opp prosessen. Jukse litt med å kutte ned noen kalorier og/eller kjøre på med litt ekstra trening. Heldigvis har jeg nok kunnskap om kropp og trening til at jeg vet at det vil virke mot sin hensikt og har derfor tenkt å la det være, men det er interessant å se hvordan jeg tenker når konkurranseinstinktet slår inn.

Så forresten på Dagbladet for noen dager siden at en professor har foreslått ny BMI-formel. Den skal visstnok ta bedre høyde for, nettopp, høyde og siden jeg er 187 cm så fant jeg ut at jeg skulle prøve. Jammen viste det seg at på den utregninga så har jeg en BMI på 24,5 altså er jeg innafor normalverdien. Om du vil prøve så finner du den her.

Det er en god følelse å få konkrete tilbakemeldinger på at det du gjør nytter.

Ønsker deg en sprek dag!

M-hilsen fra Paro

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Paro

Paro

34, Bodø

"M-bloggen"! Mine tanker, synspunkter, opplevelser i en hverdag full av Magedans, Musikk, Meditasjon, Mennesker, Mat, Motivasjon, Muskler, Motiver (foto), Mindfulness + mye mer.

Kategorier

Arkiv

hits