Med rett til å stemme!

I år feirer vi stemmerettsjubileet da det er 100 år siden kvinner fikk stemmeretten sin. Hipp hurra for det!

Så her er min oppfordring til deg (kvinne og mann): BRUK STEMMERETTEN!

Ta deg tid på mandag til å være med å bestemme hvordan vi skal ha det i dette fantastiske landet vi bor i. Uansett om du ikke vet hva du skal stemme så møt opp og, om så, stem blankt. Det gir et signal om at du bryr deg om hva som skjer i din egen og andres hverdag. Kanskje kan helga brukes til å sette seg litt inn i valgprogrammene. 

For min egen del så opplever jeg at debatter i media stort sett går ut på å rakke ned på hverandres partier og politikk og at det viktigste blir å skape så store avstander at bildet ser svart/hvitt ut, uten grånyanser. Noen ganger så lurer jeg på om politikerne og deres rådgivere tror vi velgere er dumme. Så langt har jeg ingen problem med å anerkjenne at selv om jeg kan være dypt uenig i ett partis generelle politikk så betyr ikke det at de gjør alt galt. Jeg tror at det er viktig å se på de store linjene og finne det partiet som matcher det du vektlegger mest. 

Media har jo også en tendens til å forstyrre bildet av realitetetene. De fremstiller årets valgkamp som ett race mellom Jens og Erna. Det er vel ikke noen tvil om at man skal tenke hva man stemmer i forhold til hvilken regjering man ønsker, men jeg sitter likevel igjen med spørsmålet; når fikk Norge samme modell som USA?

Nei, jeg satser på at vi velgere er smarte og ikke lar oss forblinde av valgløfter og smiger. Bruk litt tid på å finne info og bestem selv!

Godt valg alle sammen!

M-hilsen fra Paro

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Paro

Paro

34, Bodø

"M-bloggen"! Mine tanker, synspunkter, opplevelser i en hverdag full av Magedans, Musikk, Meditasjon, Mennesker, Mat, Motivasjon, Muskler, Motiver (foto), Mindfulness + mye mer.

Kategorier

Arkiv

hits